De Geheugen­steunpunten

Als u of uw naaste te maken krijgt met dementie, komt er veel op u af. U heeft ongetwijfeld veel vragen en loopt tegen knelpunten en moeilijke keuzes aan. Op het Geheugensteunpunt kunt u terecht met uw vragen. In de regio Oost-Veluwe zijn vier Geheugensteunpunten actief in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe en Hattem.

Alle Geheugensteunpunten bieden activiteiten die gericht zijn op activeren, informeren, begeleiden en ondersteunen van lotgenoten-contact. Daarbij wordt uitgegaan van wat iemand nog wel kan en niet wat er niet meer kan. Aan mantelzorgers wordt ondersteuning geboden in de vorm van voorlichting over de ziekte en hoe hiermee om te gaan en gespreksgroepen voor mantelzorgers waar ervaringen gedeeld kunnen worden.

Informatie over de specifieke Geheugensteunpunten

Op ieder Geheugensteunpunt is een coördinator werkzaam die uw vragen kan beantwoorden en u de weg kan wijzen. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers actief die helpen bij de activiteiten op de Geheugen­steunpunten. Alle Geheugen­steunpunten bieden dezelfde vormen van dienstverlening waarbij er wel lokale verschillen kunnen zijn. Bijvoorbeeld in de maandprogramma’s en de soort activiteiten die georganiseerd worden. Over alle vier de Geheugensteunpunten hebben wij informatie opgenomen. Daar vindt u ook de naam van de coördinator en de contactgegevens van het Geheugen­steunpunt.

Apeldoorn
Epe
Hattem
Brummen